Ruhunuza Uzman Dokunuşu
Psikoterapi
Psikoterapi, akıl sağlığı sorunlarını tedavi etmek için bir psikiyatrist veya psikolog ile konuşarak gerçekleştirilen terapi yöntemlerini ifade eden genel bir terimdir.
Sektörel Tecrübe
Serra Nur Akgün alanında 3 yıldan fazladır hizmet vermektedir.
Yaşam Koçluğu
Mutlu bir hayat için size yol gösterebiliriz.
Serra Nur Akgün ile
Psikoterapi
Online Terapi
Online terapi ve tanışmak için aşağıdan rezervasyon oluşturabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Psikoloğa ne zaman gitmeliyim?
Psikoloğa gitmenin net bir zamanı olmamakla beraber, başımıza gelen bazı olumsuz durumlar bu süreci hızlandırabilmektedir. Hayatımızın belirli dönemlerinden geçerken yaşadığımız duygulardan kaynaklı olarak yardıma ihtiyacımız olduğunu hissetmek son derece normaldir. Olumsuz süreçlerden geçerken bu süreçlerde işlevsel olmayan yöntemler kullanılabilir, bu yöntemlerde bizim öznel yaşantımızı, aile, iş, arkadaş ve romantik ilişkilerimizi olumsuz olarak etkileyebilmektedir. Bizim kendi bulduğumuz yöntemler kısa vadede o anlık yaşadığımız olumsuz duygulanımı azaltsa da uzun vadede öznel sıkıntıya, sorunun sürmesine, mesleki ve diğer sosyal ilişkilerde bozulmalara sebebiyet verir. Bu noktada terapi almak bize fayda sağlayacaktır. Psikoloğun uyguladığı yöntemlerle yaşadığımız sıkıntılara karşı işlevsiz yöntemleri işlevli hale getirip, yaşadığımız durumlardan kazanımlar elde edeceğiz. Yaşadığımız durumlara dış ve profesyonel bir gözle bakılıp, yardım edilmeye çalışılması sorunları çözebilmemiz konusunda önemlidir. Bazen ise farkındalık kazanmak amacıyla terapiye gitmeyi isteyebiliriz. Kendimizi daha yakından tanımak kişisel gelişimimize katkı sağlayacaktır.
Psikolog seçilirken nelere dikkat edilmeli?
Terapi alacağınız kişinin lisans eğitimine, varsa yüksek lisans ve doktora eğitimlerine bakmanız gerekmekte. Aynı zamanda kişinin terapide uyguladığı ekol ve uzman olduğu alanları bilmeniz ihtiyacınıza yönelik biri olduğunu anlamanız için önemlidir.
Seanslar ne kadar sürer?
Seanslar 50 dakika sürmektedir.
İlk görüşme nedir?
İlk görüşme;Siz randevu talebinde bulunduktan sonra gerçekleştirilen görüşmedir.Bu görüşme bir değerlendirme görüşmesidir. Terapist sizin hakkınızda bilgi toplamaya ve sizi anlamaya çalışır.Sonrasında ise size uygun tedavi programından bahseder.
Randevu alırken neye dikkat etmeliyim?
Randevu için belirli gün ve saat belirlendikten sonra, o zaman dilimi içerisinde gelmeniz beklenir.İptal durumlarında randevu gününden en geç 24 saat içerisinde haber vermeniz gerekmektedir.
Çalışma alanlarım ve uyguladığım ekol nedir?
Bilişsel ve davranışçı terapiler ekolünü yetişkinlere uygulamaktayım.İlgilendiğim alanlar;Travma sonrası stres bozukluğu, obsesif ve kompulsif bozukluk, panik bozukluk, sosyal kaygı, agorafobi, özgül fobi, yaygın kaygı bozukluğu,depresyon,yeme bozuklukları ve kişilik bozukluklarıdır.
Terapiye ne kadar süre gitmek gerekir?
Herkesin ihtiyacına göre ve soruna göre değişebilen bir zaman dilimidir. Bazılarının seansı 6 seans sürebilirken, bazılarının ise 20 ve daha fazla seansa kadar çıkabilmektedir.
Psikologlar ilaçlardan yükümlü müdür?
Hayır. Psikologlar ilaçlardan ve onlarla ilgili prosedürlerden yükümlü değillerdir. İlaçlardan yükümlü olanlar psikiyatristlerdir fakat psikologlar gerektiği durumlarda psikiyatrislere yönlendirme yapabilirler.
Terapi sürecinde danışan nasıl bir rol oynar?
Danışanın seanslarda aktif bir şekilde rol alması beklenir. Psikologla iş birliği halinde olması, seanslara düzenli ve zamanında gelmesi, verilen egzersizleri yapması ve kendini geliştirmeye istekli olması terapinin seyrini iyi yönde etkileyecektir.
Terapiye nereden erişim sağlanır?
Terapi için online ve yüz yüze seçenekler mevcut. Bulunulan konuma bağlı olarak ikisinden biri tercih edilir.
Terapide psikolojik testler uygulanabilir mi?
Evet, uygulanabilir. Duruma ve ihtiyaca göre bu mümkündür. Testler terapi için yardımcı bir kaynaktır. Asıl önemli olan danışanın bize anlattıkları ve gözlemdir.
ınfo@serranurakgun.com
Pazartesi-Cuma (8:00-20:00)
0533 283 18 44
Aklınıza ne takılırsa
Bizimle iletişime geçebilirsiniz.